E-novice
Bodite informirani prvi!

Naročite se na brezplačne tedenske http://www.gogovids.com/live-cam/gay-webcams-uk/ Eurodesk novice za mlade!Rokopomnik
Aktualni roki Ne zamudite aktualnih
prijavnih rokov in
redno spremljajte
Eurodeskov rokopomnik!
Erasmus+ Mladi v akciji
Evropski mladinski portal

O zavodu

go site click here Eurodesk Slovenija deluje v okviru zavoda MOVIT, Ljubljana.


MOVIT izvaja naloge Nacionalne agencije v programih EU na področju mladine od maja 1999, ko je Slovenija vstopila v program MLADI ZA EVROPO III., ki se je nadaljeval s programom MLADINA (2000–2006), programom MLADI V AKCIJI (2007–2013) ter ERASMUS+: Mladi v akciji (2014–2020). V tej vlogi MOVIT upravlja posredno centralizirana sredstva proračuna EU in omogoča Opens internal link in current windowpridobitev podpore za različne oblike učnih mobilnosti v mladinskem delu, istočasno pa izvaja Opens internal link in current windowaktivnosti za splošni razvoj mladinskega dela in neformalnega učenja, še posebej pa tiste, ki s svojo obliko in vsebino prispevajo h krepitvi evropskega sodelovanja na področju mladine. Pomemben del dejavnosti MOVIT-a je tudi Opens internal link in current windowpublicistična dejavnost, v okviru katere so nastala nekatera temeljna dela za razvoj mladinskega dela, še posebej pa učnih mobilnosti v mladinskem delu.

 

Poleg vloge Nacionalne agencije MOVIT izvaja tudi dejavnost Opens external link in new windowEURODESK-a, brezplačnega infoservisa Evropske komisije, ki nudi evropske informacije za mlade. Namenjen je tako mladim samim kot tudi tistim, ki se pri svojem vsakdanjem delu srečujejo z mladimi in njihovimi vprašanji – svetovalcem, učiteljem, mladinskim delavcem, informatorjem in drugim. Po pomoč pri iskanju informacij se lahko tako vedno obrnete na Eurodesk Slovenija ali katerega izmed Opens external link in new windowregionalnih Eurodesk partnerjev.

 

Od leta 2002 v okviru MOVIT-a deluje tud Opens external link in new windowSALTO South East Europe Resource Centre z organizacijo usposabljanj, kontaktnih seminarjev in številnih drugih orodij spodbuja in podpira sodelovanje s partnerji iz Jugovzhodne Evrope v okviru programa Mladi v akciji. Pri tem mu pomagajo mreže trenerjev in akreditatorjev ter kontaktne točke v državah Jugovzhodne Evrope. SALTO SEE RC je eden izmed Opens external link in new windowosmih podpornih centrov SALTO-YOUTH v Evropi.

 

Od leta 2009 do 2013 je MOVIT izvajal tudi naloge informacijske pisarne programa Evropa za državljane, ki podpira srečanja in sodelovanje med prebivalci držav članic EU in nekaterih držav kandidatk za članstvo v EU z namenom spodbujanja in krepitve evropskega državljanstva.

 

Za namen izvajanja nalog nacionalnih struktur v programih EU MOVIT sodeluje z Uradom RS za mladino, ki deluje v okviru Opens external link in new windowMinistrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki zagotavlja tudi sredstva za sofinanciranje stroškov delovanja teh struktur.

Zavod MOVIT deluje od leta 1997, del njegove dejavnosti ob ustanovitvi pa danes izvajata zavod AVANTIS (2004) in zavod MOBIN (2010).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 © Vse pravice pridržane 2007 - MVA   Pogoji uporabe | Zemljevid strani | Pišite nam
Oblikovanje in izvedba: Nova Vizija d.d.


Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina spletnih strani je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.