E-novice
Bodite informirani prvi!

Naročite se na brezplačne tedenske Eurodesk novice za mlade!Rokopomnik
Aktualni roki Ne zamudite aktualnih
prijavnih rokov in
redno spremljajte
Eurodeskov rokopomnik!
Erasmus+ Mladi v akciji
Evropski mladinski portal
Domov  »  Mladinska politika  »  Učna mobilnost

Javni posvet o učni mobilnosti mladih, 19. november 2009, Ljubljana

http://porno-webtv.com/adult-live/gay-cam-tumblr/ V četrtek, 19. novembra 2009, od 9. do 13. ure bo v Veliki sejni sobi Ministrstva za šolstvo in šport na Masarykovi cesti 16 v Ljubljani potekal javni posvet o spodbujanju učne mobilnosti mladih.

Posvet bo potekal v obliki okrogle mize, na kateri bodo sodelovali številni akterji na področju učne mobilnosti mladih z vseh področij, ki jih Zelena knjiga pokriva, ter tudi predstavniki delodajalcev, ministrstev in drugi, vsi prisotni pa boste lahko dogajanje seveda komentirali tudi iz publike.

online video chatting with strangers Dogodek bosta otvorila minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič in direktorica direktorata za visoko šolstvo na MVZT, mag. Majda Širok.

Udeležba na dogodku je brezplačna, prijave sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslov info@mva.si!

Več informacij:


Vabilo 
E-letak
Program
Povzetek Zelene knjige EK: Spodbujanje učne mobilnosti mladih
Celotno besedilo Zelene knjige: Spodbujanje učne mobilnosti mladih


... ter v dokumentih na dnu strani!

Zelena knjiga: Spodbujanje učne mobilnosti za mlade - Komisija začela z javnim posvetom

Evropska komisija je objavila Zeleno knjigo o spodbujanju učne m obilnosti mladih. S tem je odprla razpravo, kako najbolje razvijati priložnosti za mlade v Evropi in kako s študijem in drugimi dejavnostmi v tujini razvijati njihova znanja in spretnosti. Čas, ki ga mladi preživijo v drugi državi za študij, učenje, pridobitev delovnih izkušenj ali prostovoljstvo je eden glavnih načinov, na katerega lahko okrepijo svojo zaposljivost v prihodnosti, pomemben pa je tudi za njihov osebnostni razvoj.

Z Zeleno knjigo je Komisija začela javni posvet, ki bo odprt do 15. decembra 2009. Vanj se lahko zaniteresirani vključite z izpolnitvijo spletnega vprašalnika in posredovanjem pisnih prispevkov. Komisija vabi vse zainteresirane, da komentirajo teme, vključene v Zeleno knjigo, in pošljejo svoje prispevke na eac-green-paper-mobility@ec.europa.eu.Vprašalnik je na voljo na:
http://ec.europa.eu/dgs/education_culture/consult/index_en.html

Zelena knjiga: Spodbujanje učne mobilnosti za mlade
http://ec.europa.eu/education/lifelong-learning-policy/doc/mobility/com329_sl.pdf

Priporočilo Sveta EU o mobilnosti mladih prostovoljcev

Svet EU je novembra 2008 sprejel Priporočilo o mobilnosti mladih prostovoljcev v EU, v katerem med drugim priporoča država članicam, da spodbujajo mobilnost mladih prostovoljcev, s tem da izboljšujejo poznavanje prostovoljnih dejavnosti, zagotavljajo lahko dostopnost informacij o možnostih za prostovoljne dejavnosti v tujini, razvijajo prožne pristope za razvijanje čezmejnih prostovoljnih dejavnosti ter uporabo že obstoječih evropskih mehanizmov, ki pripomorejo k mobilnosti mladih. Izpostavljen je tudi pomen krepitve ozaveščenosti o pomeno s čezmejno mobilnostjo pridobljenih kompetenc.

Pripročilo si lahko ogledate tukaj.


Povezave na temo


Dokumenti:

PPT Predstavitev Zelene knjige (slo)
PPT Presentation of the Green Paper (en)
Report of the high level expert forum on mobility: Making learning mobility an opportunity for all 
Annex A: Areas of mobility and the policies and programmes which support them 
Mnenje Evropskega ekonomsko-socialnega odbora o boljšem spodbujanju mobilnosti mladih v Evropi: praktični vidiki in časovni razpored (2008/C 224/23)
Sklepi Sveta in predstavnikov vlad držav članic, ki so se sestali v okviru Sveta, dne 21. novembra 2008, o mobilnosti mladih (2008/C 320/03)

Članki na temo:

High level experts discuss future of mobility in EU, Brussels, 24 January 2008 (EC PRESS RELEASE) 
Expert group says: Make periods of learning abroad a rule, rather than the exception, Brussels, 10 July 2008 (EC PRESS RELEASE) 
How to make learning mobility an opportunity for all?, 11. julija 2008 (EC WEBSITE)
Učenje v tujini – Komisija začela javno posvetovanje o možnostih mobilnosti za mlade, Bruselj, 8. julija 2009 (EC PRESS RELEASE) 
How to make the exception the rule?, 8. julija 2009 (EC WEBSITE)
What does the EU do to support learning mobility, 8. julija 2009 (EC WEBSITE) 
© Vse pravice pridržane 2007 - MVA   Pogoji uporabe | Zemljevid strani | Pišite nam
Oblikovanje in izvedba: Nova Vizija d.d.


Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina spletnih strani je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.