E-novice
Bodite informirani prvi!

Naročite se na brezplačne tedenske Eurodesk novice za mlade!Rokopomnik
Aktualni roki Ne zamudite aktualnih
prijavnih rokov in
redno spremljajte
Eurodeskov rokopomnik!
Erasmus+ Mladi v akciji
Evropski mladinski portal
Domov  »  EURODESK  »  Viri in povezave  »  Aktivno državljanstvo

Pravice in praktične informacije

 

click TVOJA EVROPA – PORTAL EVROPSKIH IN NACIONALNIH JAVNIH SPLETNIH STORITEV

Portal ponuja podrobne praktične informacije o vaših pravicah in možnostih v EU in na njenem notranjem trgu ter nasvete, kako izvajati te pravice v praksi. Več lahko, na primer, izveste o bivanju, delu in študiju v drugi državi EU.

 
cam girls site ZDRAVSTVENO VARSTVO V EU

Stroške vsakega nepredvidenega zdravljenja, ki bi ga morebiti potrebovali v drugi evropski državi, pokrije evropska kartica zdravstvenega zavarovanja. Če v drugo evropsko državo potujete namenoma zaradi zdravljenja v njej, vam bodo stroške povrnili, če vam zdravljenje odobrijo.

 

POTOVANJE PO EVROPI

Potovanje po Evropi“ je naslov uradnega spletišča Evropske unije, namenjenega ljudem, ki potujejo po 27 državah EU. Če ste na počitnicah ali potujete iz poslovnih razlogov, boste na njej našli praktične nasvete in koristne informacije o mnogih področjih, od potrebnih dokumentov do zdravstvenega varstva in uporabe mobilnega telefona.

 

PRAVICE POTROŠNIKOV

 


Povej svoje mnenje

 

YOUR VOICE – POVEJ SVOJE MNENJE O POLITIKA EU

'Your Voice in Europe' je vstopna spletna točka Evropske komisije, namenjena konzultacijam, razpravam in drugim načinom sodelovanja državljanov v postopkih odločanja v EU. Prispevajte svoje mnenje tudi vi in oblikujte Evropo po svoji meri.

 

 

DEBATE EUROPE – EVROPSKI DEBATNI FORUM

EK je v obdobju razmisleka pripravila načrt D, ki je namenjen razpravi državljanov o prihodnosti Evrope. Vabimo vas, da na forumu "Debate Europe" razpravljate o svojih zamislih, pričakovanjih in skrbeh v zvezi s prihodnostjo Evrope. Na ta način želi EK z vami stopiti v stik in slišati vaše zamisli in predloge.

 
SPLETNI FORUM EURODESK

Spletni forum evropske mreže EURODESK je namenjen vprašanjem mladih in tistih, ki z njimi delajo (mladinskih delavcev, informatorjev, učiteljev, socialnih delavcev ...), povezanih z EU. Na vprašanja na forumu odgovarjajo informatorji iz vseh evropskih držav, ki delujejo v okviru nacionalnih, regionalnih in lokalnih EURODESK partnerjev.

 

EUROBAROMETER – ANALIZA JAVNEGA MNENJA V EU

Eurobarometer je služba Evropske komisije, zadolžena za raziskovanje in analiziranje javnega mnenja v Evropski uniji. Poleg standardnih Eurobarometrov (poročil), ki izhajajo redno vsake pol leta, so na voljo tudi številni posebni Eurobarometri, posebej posvečeni določenim temam ali ciljnim skupinam. Vsa poročila temeljijo na 1000 osebnih intervjujih v vsaki od držav članic EU.

 

POVEJ SVOJE MNENJE
© Vse pravice pridržane 2007 - MVA   Pogoji uporabe | Zemljevid strani | Pišite nam
Oblikovanje in izvedba: Nova Vizija d.d.


Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina spletnih strani je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.