E-novice
Bodite informirani prvi!

Naročite se na brezplačne tedenske Eurodesk novice za mlade!Rokopomnik
Aktualni roki Ne zamudite aktualnih
prijavnih rokov in
redno spremljajte
Eurodeskov rokopomnik!
Erasmus+ Mladi v akciji
Evropski mladinski portal
Domov  »  Aktivnosti  »  Delavnice za mlade

Kratke interaktivne delavnice za mlade

Eurodesk že vrsto let usposablja mladinske info centre za izvajanje kratkih enournih interaktivnih delavnic za mlade na različne teme.


Opens internal link in current windowInteraktivne delavnice "VOLIM ZA SVOJO EU" (2013/2014)

Opens internal link in current windowInteraktivne delavnice "DESTINACIJA PROSTOVOLJSTVO: PRIPRAVA NA VZLET" (2012)

Opens internal link in current windowInteraktivne delavnice  "... TOREJ MISLIŠ, DA VEŠ VSE?" (2009)

Opens internal link in current windowInteraktivne delavnice "... TOREJ MISLIŠ, DA VEŠ VSE?" (2008)


Projekt "Volim za svojo EU"

Ob Evropskem letu državljanov Eurodesk Slovenija že drugič organizira projekt, namenjen spodbujanju mladih k udeležbi na volitvah v Evropski parlament. Usposabljanje izvajalcev delavnic je potekalo v okviru Evropskega tedna mladih 2013.

Namen projekta je povečati poznavanje Evropske unije in njenega delovanja med mladimi ter opozoriti na vpetost Slovenije, lokalnih okolij in posameznikov v evropski kontekst. Ker je leto 2014 leto evropskih volitev, je poseben poudarek namenjen Evropskemu parlamentu, njegovi strukturi, pristojnostim in delovanju ter pomenu državljanske udeležbe na volitvah slovenskih predstavnikov v Evropski parlament.

Izvajalci projekta bodo delavnice izvajali po šolah, mladinskih centrih, društvih v drugi polovici leta 2013 in prvi polovici leta 2014, z namenom spodbujanja udeležbe mladih na volitvah v Evropski parlament in približevanja delovanja te in drugih evropskih institucij mladim. Mladi bodo na razglednice, ki jih bodo prejeli v okviru delavnice zapisali svojo trditev. Eurodesk Slovenija bo trditve zbral, jih strukturiral in posredoval slovenskim kandidatom za evropske poslance, ki se bodo s trditvami bodisi strinjali bodisi nestrinjali. Rezultati bodo objavljeni na Eurodeskovi spletni strani, kar bo omogočila mladim, da preverijo stališče kandidatov za evropske poslance glede njihovih trditev in jim s tem omogočilo bolj informirano izbiro na volitvah, glede na teme, ki se njim zdijo pomembne.

MATERIALI ZA UPORABO NA DELAVNICAH:

- delovni list:

Initiates file download

- razglednica

Initiates file download

 

OSNOVNA ČASOVNICA PROJEKTA 2013/2014
• 28.-29. maj 2013: Usposabljanje izvajalcev delavnic
• poletje/jesen 2013: Dogovori izvajalcev delavnic s šolami in organizacijami za datume izvedbe delavnic v šolskem letu 2013/2014
• jesen 2013/zima 2014: Izvajanje delavnic po šolah, mladinskih centrih in v okviru drugih skupin mladih (društva, interesne skupine …)
• zima/pomlad 2014: Zbiranje in strukturiranje trditev mladih, posredovanje trditev kandidatom za evropske poslance in objava rezultatov na spletni strani www.eurodesk.si 

Projekt "Destinacija: prostovoljstvo - priprava na vzlet" v letu 2012

Infoservis Eurodesk je kot odgovor na Evropsko leto prostovoljstva 2011 oblikoval delavnice Destinacija: prostovoljstvo - priprava na vzlet. Mladi, ki se bodo udeležili delavnic, bodo na njih spoznali različne možnosti za prostovoljno delo, koristi, ki jih prostovoljno delo prinaša njim in drugim, vpliv prostovoljstva na njihovo lokalno okolje, ob koncu delavnic pa bodo razmislili tudi o tem, ali bi prostovoljstvo zanimalo tudi njih in kakšen bo njihov naslednji korak v tej smeri. Vsaka delavnica Destinacija: prostovoljstvo – priprava na vzlet naj bi okoli 20–25 mladih – iz šol, mladinskih organizacij in drugih mladinskih struktur – pripravila, da v svojih lastnih skupnostih raziščejo priložnosti za prostovoljstvo na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. Delavnice se končajo z nagovorom mladim udeležencem h konkretnim dejanjem za spremembe v svojih življenjih s tem, da se vključijo v prostovoljne dejavnosti.

V letu 2012 želimo z delavnicami doseči več kot 1000 mladih iz vse Slovenije. Delavnice bodo izvajali prostovoljci, ki so se za izvajanje tega modula delavnic usposobili na usposabljanju, ki je potekalo decembra 2012 v Ljubljani.

Seznam udeležencev usposabljanja najdete Initiates file downloadtukaj.

Delovni list in papirnato letalo, ki se ju uporablja pri izvedbi delavnic si lahko ogledate Initiates file downloadtukaj. 

Če želite, da se delavnice izvedejo tudi v vaši šoli ali organizaciji, nas lahko kontaktirate na info(at)eurodesk.si ali na telefonsko številko 01/430 47 48 in pogovorili se bomo o možnostih izvedbe.


Projekt "... torej misliš, da veš vse?" II v letu 2009

Eurodeskov projekt »... torej misliš, da veš vse?« II za ozaveščanje mladih o EU in prihajajočih evropskih volitvah ter spodbujanje aktivnega evropskega državljanstva.

Zaradi izjemnega uspeha projekta v letu 2008 in zelo pozitivnih povratnih informacij tako s strani sodelujočih izvajalcev kot tudi mladih ter šol smo se odločili, da v letu 2009 projekt nadgradimo in k sodelovanju povabimo še več zainteresiranih izvajalcev. Glede na to, da je ena osnovnih usmeritev Eurodeska spodbujanje aktivne participacije mladih v družbi ter ozaveščanje mladih o EU, smo v letu 2009 fokus delavnic preusmerili na prihajajoče evropske volitve. Mlade želimo s tem na zanimiv način informirati o pomenu evropskega parlamenta in posledično pomenu udeležbe na evropskih volitvah ter hkrati od njih zbrati sporočila za evropske poslance, ki jih bomo nato po volitvah predali na novo izvoljenim evropskim poslancem. Za izvajanje tovrstnih delavnic z mladimi smo v mesecu marcu usposobili 19 vodij delavnic iz 12 organizacij, ki bodo v mesecu aprilu in maju izvajale delavnice z mladimi v Murski Soboti, Mariboru, Celju, Šentjurju, Novem mestu, Slovenskih Konjicah, Krškem, Novi Gorici in okoliških krajih. (Popoln seznam bo na voljo v kratkem.)

Podrobnejši opis projekta, ciljev in dejavnosti

Oglejte si gradiva za delo z mladimi:

 

                               Delovni list                                              RazglednicaIzvajalci delavnic:

Seznam usposobljenih vodij delavnicProjekt "... torej misliš, da veš vse?" I v letu 2008

http://www.livecam-sexchat.net/webcam-porn/campleasure/
Eurodeskov projekt za ozaveščanje mladih o EU in evropskih priložnostih za mlade v letu 2008.


Eurodesk je v oktobru 2008 skupaj s 3 partnerji (Celjskim mladinskim centrom, Mladinskim centrom Nova Gorica in Zavodom Regio iz Krškega) izvajal delavnice za ozaveščanje mladih o EU, priložnostih, ki jih ponuja mladim, možnostih in kanalih za posredovanje svojega mnenja ter evropski mladinski politiki. Poleg informiranja je bil namen delavnic zbrati mnenja in vprašanja, ki danes pestijo mlade. V projektu je sodelovalo 215 dijakov, ki so v okviru delavnic posredovali 163 mnenj in vprašanj. Vprašanja smo analizirali, razdelili po skupinah ter za odgovore nanje zaprosili pristojne institucije.

http://live-camsex.net/free-cam/live-jasmin.com Vprašanja mladih in zbrane odgovore si lahko ogledate see url TUKAJ.

go to site Kratko analizo rezultatov delavnic si lahko ogledate chat rooms with webcams TUKAJ.

get link Gradiva, ki smo jih uporabljali pri delu z mladimi:

  

                                  delovni list                                              razglednica

Izvajalci delavnic:

Seznam udeležencev usposabljanja za vodje delavnic (september 2008, Radovljica)
© Vse pravice pridržane 2007 - MVA   Pogoji uporabe | Zemljevid strani | Pišite nam
Oblikovanje in izvedba: Nova Vizija d.d.


Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina spletnih strani je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.